Cazul Domnului T. (partea a patra)

Office_job____

Pe alocuri, zăpada începuse să se topească. Domnul T. mergea distrat, cu paşii mari, grăbiţi. Se udase la picioare, dar nici nu simţea…
Avea înfăţişarea unui om care, aflat la marginea unei prăpastii, era forţat să aleagă între a traversa podul aflat la doi paşi de el şi a sări.
Omul ar fi sărit. Domnul T. deasemenea. Speriaţi, ochii priveau fix înainte, fără a avea un obiectiv anume, dinainte stabilit… [multe persoane care l-au vazut în acea zi susţin că “arăta de parcă era de pe altă lume, parcă ar fi fost obsedat de o idee care nu îi dădea pace. Arăta ca un nebun evadat.“. Mulţi spun chiar că l-ar fi auzit vorbind singur…].
Personajul se degrada treptat, psihic începea să simtă repercursiunile jurămintelor din trecut şi a pasiunilor care i-au marcat personalitatea, care l-au făcut omul de astăzi. Cu toate acestea, destinaţia îi era una clară şi mergea fără înconjur către acolo.
La sediul poliţiei, era o agitaţie de nedescris. Deja se aflase despre ieşirea agentului şi colegii îl asaltaseră cu întrebări de cum intrase în încăpere.Îi privea pe toţi cu un sentiment de înstrăinare, i se părea că nu îi cunoaşte… “Cine sunt ei să îmi ceară socoteală?”, îşi spuse. “Aaa…da, biroul. baza de date. aproape uitam.. Doamne, ce hazard!”; mai acordă o ultimă privire feţelor curioase din jurul său şi se smulse din mulţime aproape alergând înspre birou. Trase uşa după el şi o încuiase, deschise grăbit baza confidenţială de date şi, cu mâinile tremurânde, tasta un nume… un nume pe care îl credea uitat, dar care îi stătea scris pe inimă, întipărit în memorie. Se surpindea şi el de rapiditatea cu care îl tastase, negreşind nici o literă; câtă însemnătate a avut cândva acest nume pentru el şi cât s-a străduit să îl dea uitării.
Nu reuşise şi, surprinzător, nu se jena de acest lucru. Probabil îl ştia de mult, dar nu voia să recunoască…
Aşadar, o întreagă istorie a vieţii femeii i se deschise în trei pagini mari.
“Nu a stat pe loc, asta e clar. Editor de imagine timp de 3 ani la “Diva”, hmm.. deloc stilul ei, dar cine ştie, poate că s-a orientat către alte domenii tocmai pentru că o provocau. Da, mereu i-au plăcut provocările, nu s-a schimbat în această privinţă… “- Domnul T. ţinea un monolog cu voce tare, bucurându-se ca un copil de ceea ce descoperea cu ficare rând citit din biografia celei ce a fost… EA a lui.

To be continued…

Advertisements

3 Comments Add yours

 1. ju5tfstyle says:

  un adevărat thriller …
  mi-a plăcut mult povestea , s-a terminat aşa rece , aşa misterios …

  Like

 2. shotiutza says:

  @ju5tfstyle
  eheheee… încă nu s-a terminat 😀

  Like

 3. ju5tfstyle says:

  abia astept continuarea … ma simt ca intr-un adevarat serial …

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s