Ai carte, ai celebritate

Apari pe prima pagină a tabloidelor, viața ta e subiect suculent de scandal, ești iubita/iubitul vreunei vedete și ești o non-valoare, dar te hrănești din ieșirile obraznice televizate, atunci ești numai bun de scris o carte. Chiar dacă viața ta este atît de plictisitoare și în generală erai grăsuțul/a clasei, dacă acum ești rîvnit de fani și ți se cere opinia cu privire la schimbarea de look a te miri ce personalitate, ai dreptul, ba chiar ți se cere să scoți un volum autobiografic. Andreea Marin și Mihaela Rădulescu, ba chiar și Laura Andreșan au făcut-o, așa că tu de ce nu ai face-o? Grăbește-te să-ți pui pe foaie amintirile din copilărie, nu uita să treci episodul în care ai mers pentru prima oară la scăldat.

Pe principiul „trebuie să scriu o carte, altfel lumea mă uită” a mers și Cătălin Botezatu. Acesta și-a lansat primul volum autobiografic din triologia „Trei Vieți”, în care sunt înșiruite trăirile sale din perioada de detenție din Italia și România. El dezvăluie în volumul „Pedeapsa” o serie de scrisori pe care i le trimitea mamei sale din închisoare, „scrisori de o sensibilitate aparte, care o să vă înfățișeze un cu totul alt om decît ați cunoscut prin intermediul presei și televiziunii”, conform spuselor sale. La lansarea de lunea trecută de la Sibiu, designerul a a vut o apariție sobră, tăcută și și-a rezumat trăirile scrise în volum în cîteva minute spunînd doar că „este o carte în care eu mi-am asumat un trecut extrem de dureros. Nu este o carte pentru tabloidele de scandal”. La lansare, lumea s-a îmbulzit ca la cozile de la carne de pe vremuri, așteptînd probabil ca unul dintre personajele principale să fie Bianca Drăgușanu, căci poveștile de dragoste intrigante vînd. Chiar și fără apariția blondei în volum, acesta se vinde ca pîinea caldă, în multe zone ale țării librăriile epuizîndu-și stocurile.

Dacă „Pedeapsa” lui Botezatu pare prea grea și evocă puțin „Amintirile din Casa Morților” ale lui Dostoievski, Oana Zăvoranu ne surprinde cu noul său talent scriitoricesc și s-a apucat de așternut pe foi „una dintre cele mai bune cărți din viața unei vedete”, cum îi place ei să își autointituleze „opera”. După ce a acumulat în ani „dureri și nedreptăți nebănuite, neștiute, nerostite”, Oana a hotărît să ofere chiar ea subiecte interesante tabloidelor, cum ar fi acela că arunca cu cizme în trecători cînd era mică.

Cu toate că în afară de roluri în filme horror, de vedetă nu s-a mai auzit de ceva vreme, ea se jură că nu scrie cartea pentru a atrage atenția, ci la cererea fanilor săi cărora vrea să le dăruiască volumul de Crăciun. Și cățelușul cu părul creț s-a jurat că nu a furat rața din coteț.

 

Advertisements

3 Comments Add yours

 1. eumiealmeu says:

  felicitări pentru curajul de-a spune aşa ceva, că noi ceilalţi ne temem că stau vedetele după colţ şi ne pun piedică dacă spunem adevărul. te mai citesc.
  şi ştii ceva, nu e deloc un blog obişnuit. e perfect.

  Like

 2. shotiutza says:

  @eumialmeu: cam asta se întîmplă în realitate cu marile „personalități”, de ce să fie nevoie de un mare curaj să recunoști adevărul?
  îți mulțumesc pentru aprecieri! >:D<

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s