Să vorbim despre sex.

Hai să vorbim despre cuvîntul care stă pe buzele și în așternuturile somnoroase ale tuturor. Despre activititatea care, cică, elimină hormonul fericirii și obligă bărbații să tragă „o țigare, așa, ca după”.

Nu demult, un tabu, un subiect despre care îți era jenă să vorbești pentru că asocierea lui cu faptele era ceva înjositor și doar femeile ușoare făceau sex. Noi, restul, făceam dragoste. Noi, restul, ne încadram în tiparul a ceea ce azi am putea numi „societate cu pretenții de civilizare” deci nu ne înjoseam la nivelul celor ce făceau dintr-o activitate sexuală, care ar trebui să aibă unicul scop de reproducere, un joc. Un joc erotic. O plăcere interzisă.

Realitatea de astăzi arată că nu mai există deosebiri între „sex” și „dragoste”. Se confundă precum mirosurile de parfum și este nevoie de o cană de cafea tare cu miros puternic pentru a putea face distincția între ele. O invitație la suc se lasă cu sex la fel de ușor cum o beție se lasă cu dureri de cap. În privirile tuturor stă ascuns cuvîntul, stau ascunse niște filtre care dezbracă persoanele, le analizează formele, senzualitatea, disponibilitatea. Și toți sîntem dispuși, toți ne vindem demnitatea pe o picătură de lichid seminal care este perceput ca fiind plăcerea supremă. Plîcerea rîvnită. Dar nu interzisă. Dimpotrivă, este promovată, cerută, discutată, provocată. Și, ca ceva ce nici măcar în prejudecățile noastre nu mai zace, a devenit un automatism. Un reflex, instinct animalic care se cere satisfăcut.

Atunci, rămîne întrebarea: noi, voi, toți cei care iubesc, ce fac? Dragoste sau sex?

Advertisements

2 Comments Add yours

 1. Alexandra Crucianu says:

  Ar fi stupid sa pretindem ca sexul trebuie facut doar cu scop de reproducere, asa cum ar fi stupid sa spunem ca noua nu ne place activitatea asta, care are ca finalitate un strop de lichid seminal, cum il denumesti tu. E drept ca nevoia de sex pe care o au cei care nu iubesc, provine dintr-un soi de instinct animalic si oricum e o tampenie ceea ce cred ei despre notiunea de “dragoste”. Sexul fara dragoste e sec, lipsit de importanta, de semnificatie sau de vreun fel de apropiere spirituala.
  Sexul facut cu persoana iubita, nu e altceva decat o contopire, o impleticire trupeasca, menita sa intareasca legaturile spirituale si, desigur, are uneori si atributia de reproducere.

  Like

 2. Claudiu says:

  Cum spunea si regretatul Maslow la baza piramidei trebuintelor sta, printre altele, si nevoia de sex. Asa ca mai are rost sa discutam despre dragoste? Si in final…ce e dragostea?
  Un om cerebral ar spune ca dragostea este o reactie chimica … prin creier pe undeva….on the other hand, un “romantic incurabil” ar spune <> Cum poti vorbi despre jumatate cand la nivel global ratia M/F este 105:100 … asta ce’ar insemna ca 5 sunt gay?! sau poate sortiti celibatului :))
  Pe de’o parte, daca sexul poate fi cuantificat 🙂 … ei iata ca dragostea nu se poate bucura de acelasi “tratament”. E usor sa faci sex… si da DRAGOSTEA NU EXISTA!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s