Duminică. Scepticism.

Oare te încrezi prea mult în oameni? Nu este ăsta motivul pentru care mereu ajungi să fii dezamăgită? Trăiești cu o senzație continuă de familiaritate față de oameni și le acorzi mai mult credit decît propriei conștiințe. Ajungi să gîndești cu mintea și să vezi cu ochii lor. Nu ai alte viziuni decît cele pe care ți le prezintă ei și ți le însușești ba chiar încerci din răsputeri să le materializezi, ca și cum ar fi plăsmuirile tale.

Nu ești lucidă în judecată și nici în simțămînt. De multe ori chiar le încurci și trăiești mulțumită de pe urma unor decizii pe care le-ai luat pentru că „așa ți-a dictat inima”, cînd de fapt nu ai făcut altceva decît să dai curs rațiunii. Și invers. Nu vei reuși să faci distincția dacă te bazezi pe ceilalți să aibă răspunsurile la întrebările tale.

Da, recunoști, îți place la nebunie cînd clipește leneș și cînd stîlcește cuvintele pentru că nu și le amintește pe limba ta. Cum degetele lui cojesc castanele călduțe, neafectat și atît de modest. Și cînd îi rămîne zahăr pudră de la gogoașă în colțul gurii ai senzația că i-ai putea ceda tot ce îți aparține, pentru că are o privire atît de blîndă și de caldă încît nu crezi că ți-ar putea face rău. Dar tu nu ești decît un alt om naiv.

Pentru că deja ți-a făcut rău. Și refuzi să vezi. Să crezi.

Castanele au un gust amar. Oricît de fermecător le-ar coji el. Oricît de multă încredere îți place să ai în oameni. În el.

 

Semnat,

Alter ego-ul tău

 

Advertisements

2 Comments Add yours

  1. Descrierea perfecta a ceea ce simt eu acum! 😐

    Like

  2. Lucian de la facultate :D says:

    Cristina, nu mai manca castane si hai acasa, cea din Iasi! 😛
    :*

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s