Luptător fără cauză

Încetează să mai fii reflexia din oglinda celorlalți!

Așa. Fă cum îți spun ei să faci. Dorește-ți ce-și doresc ei. Crezi că vei dansa toată viața pe mormintele lor de parcă asta ți-ar astîmpăra setea și te-ar sătura. Tu nu vrei să te arunci în neunde și nu mă întreba de unde știu. Obișnuiai să ai planuri îndrăznțe, visai să sari de pe pietrele acelea care plutesc deasupra prăpăstiilor; pietre pe care doar cei mai perspicace le văd. Ceilalți observă hăul, simt neputința, li se taie respirația. Văd doar un abis care nu poate fi trecut. Încă mai vrei să privești cu ochii lor?
Ridică-te și luptă! Nu lăsa o pietricică scăpată printre degetele divinității să îți afecteze judecata! Dacă era un bolovan, ce făceai? Ia-ți armele și chiar dacă ei strigă „stîngul!”, tu să pornești cu dreptul.

Este o parte din tine care strigă după libertate, o parte pe care o închizi și o lași să respire din cînd în cînd. Atunci cînd vrei, atunci cînd îți convine. Smulge-o dintre gratii, du-o la judecată! Împușc-o fără milă dacă trebuie, dar dacă juriul va decide că e nevinovată, las-o liberă. Acceptă. Accept-o. Altfel lupți fără cauză.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s