Sîntem tineri. Ce ne pasă?

Seriously

Ai douăzeciși de ani și pic de curaj în toată tinerețea aia rozalie din obraji. Îți trimite mama bani pentru păpică, iar tu iei lecții de chitară și duci o viață boemă. Ești mereu îndrăgostit/ă, ba de unul, ba de alta. Îți schimb constant stările, cînd ești bucuros/ă nevoie-mare și-ți vine să schimbi tot la această generație de leneși incompetenți în care ai crescut, cînd ești deprimat/ă și constați că ești chiar unul/a din acești leneși incompetenți. Și-atunci pui botul pe labe și de declari învins/ă. Accepți, cu rușine ce-i drept, că te complaci situației, că ești un/o întreținut/ă nu din necesitate, ci din plăcere. Din comoditate. Dintr-un soi lene primăvăratică, de zi cu soare petrecută sub un tei înflorit.

Ai vrea să schimbi ceva, dar ești prea ocupat/ă cu dramele tale personale, prea prins/ă în tot ce înseamnă viața ta de acum. Tu nu vrei să te zbați, să muncești, să fii călcat/ă în picioare. Nu, nu. Tu vrei să fii șef/ă, să ți se recunoască meritele și talentul și ștampila de pe diploma de licență.

Ai pleca în străinătate, dar străinii-s răi. Te vor batjocori, te vor discrimina, vor spune că ești român/că și vrei să furi (mai ales în Marea Britanie) și te vor trimite înapoi în țara ta. Și-n țara ta ce să faci? Să mergi pe-același drum ca pînă acum, că doar n-ai de ales. Să fii tînăr în România e cam cea mai grea meserie, așa că te mai zbați un pic, mai scrii cîte ceva, mai participi la un concurs cu premii în cărți (că bani nu dau niciodată) și te simți mîndru/ă că n-ai stat degeaba.

Mîndru/ă că n-ai stat degeaba?!? Să nu mai spui nimănui asta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s