Bun venit la Cuza!

Este uimitor cât rău îţi poate face o alegere care, deşi la un moment dat ţi s-a părut cea mai convenabilă, în prezent ţi se dovedeşte a fi total neinspirată!

Dragii mei,

Am venit la această minunată Universitate (“Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, pe numele ei) cu perspective mari de viitor. Încrezătoare, ca orice studentă naivă, că am capacitatea de a mă descurca onorabil şi de a mă afirma!
Exceptând numărul mare de studenţi care aveau aceleaşi planuri, nu m-am gândit o clipă că voi da aici peste un sistem dezorganizat şi cadre didactice drogate de nesimţire şi, aşadar, dependente! Fac acelaşi lucru an de an, generaţie de generaţie şi nimeni nu pune piciorul în prag!
Dacă nota de la un seminar este reflectată de banale (şi penibile!) discuţii despre pijamale cu ursuleţi şi abţibilduri cu Pokemon, cea de la examenele finale este dată de doza de chef  pe care o ia un profesor înainte de a-ţi “corecta” lucrarea. Aaa.. şi dacă îşi mai aminteşte că “ai părul roşcat şi creţ”, posibilităţile de avea o notă mai mare cresc!
Din primele trei luni, am pe listă trei profesori (din care cel puţin doi sunt prieteni la cataramă) care nu doar că nu au ce căuta la o universitate (ce se vrea a fi una serioasă), dar nu au ce căuta în spatele catedrei!

Cred că mă vopsesc roşcată şi îmi pun părul pe moaţe, poate-poate oi lua note mai mari, dacă învăţând am constatat că nu am nicio şansă!

8 Comments Add yours

  1. Vlad Ionut says:

    crezi că la alte instituţii din ţară stă altfel treaba? află că nu!
    pe mine cel mai tare mă deranjează faptul că cele mai multe dintre cadrele didactice sunt semianalfabete. dacă mai adăugăm şi că de-abia au habar de ceea ce se presupune că ar trebui să predea, chiar că-ţi vine să te laşi de şcoală şi să te apuci de studiu la domiciliu. Vai România!
    mult succes!

    Like

  2. Avramel says:

    pana si la Harvard mai sunt profi care nu au ce cauta, d-apoi la Yale, Mai din Vale…

    Like

  3. fireflight says:

    Asa e peste tot, din pacate…M-am obisnuit deja, de exemplu la noi nu s-au afisat notele si saptamana de restante e pe duca…deci daca am restante la anul cu ele. C’est la vie…

    Like

  4. Foarte trist articolul! Pe cat de trist, pe atat de adevarat!
    Te inteleg perfect! Distinsul nostru mediu academic e intr-o decadere continuua!
    Si cei care au de suferit suntem noi, studentii! N-avem incotro! Trebuie sa mergem inainte! Mult succes in viitor!

    Like

  5. in liceu am avut o profa de mate care nu avea ce cauta la catedra si am vrut sa strangem semnaturi de la cei care facema ore cu ea, si pana am strans cateva am dat bacul :-j

    Like

  6. Corina says:

    Asa sunt mai peste tot, isi bat joc de noi pentru ca stiu ca intr-un fel depindem de decizia lor…

    Like

  7. georgiana says:

    n-ai ce-i face, asa e sistemul, nu stiu daca sunt intr-adevar apti sa ne invete pe noi ceva, oricum nu am invatat nimic de la profesorii acestia, daca nu-i place de fata ta, daca nu ai participat la miss , daca nu pupi pamantul pe unde calca ei, ce poti sa faci, nimic 😐

    Like

  8. mik says:

    :-s sunt sigura ca cineva s-a simtit cand a citit articolul.:( sper sa nu ai probleme mari cu facultatea…:-<

    Like

Leave a comment